English    


O avtorju

ljk_foto Trenutno sem zaposlen kot novinar in kolumnist Sobotne priloge Dela, pred tem pa sem kot član gospodarske redakcije nekaj let urejal Delove strani Infoteh. Novinarsko sem se izpopolnjeval na londonskem Guardianu, študijsko pa na londonski univerzi Goldsmiths, kjer sem tudi magistriral.

Ukvarjam se s problematiko medijskega lastništva in medijske politike. V zadnjih letih me najbolj zanimajo spremembe, ki jih prinaša združevanje medijske, telekomunikacijske in informacijske industrije, pa tudi spoznavanje zgodovine tehnoloških revolucij, saj verjamem v McLuhanovo modrost, da je za napovedovanje prihodnosti najprej treba razumeti sedanjost.

Občasno sodelujem z revijami Emzin, Fotografija in Revija 2000 ter založbama Krtina in Maska. V študentskih letih smo izdajali in urejali študentski časopis Zofa, že nekaj let sem član uredništva Medijske preže, leta 2004 pa smo ustanovili center za javno komuniciranje Media Forum.

2 Responses to “O avtorju”

  1. Pipini odprti termini » Okrogla miza: politizacija spleta on October 15th, 2009 at 21:23

    [...] Lenart Kučić [...]

  2. Igor Grabec on February 20th, 2013 at 19:46

    Pomisleki v zvezi s prispevkom Številkasta slepota

    Svetujem vam, da preverite formulo s katero ste rešili v članku opisano nalogo iz “preprostega srednješolskega matematičnega verjetnostega računa” in jo na primernem mestu javno pojasnite, ker menim, da je navedeni rezultat “bolnih je dobrih 8% žensk s pozitivnim izidom” napačen. Poleg tega vem iz pouka naključnih pojavov, da delajo problemi te vrste študentom različnih smeri naravoslovja in tehnike prcejšnje preglavice, zato vaše izzveni pisanje o sposobnostih zdravnikov precej podcenjujoče.

Leave a Reply

Komentar bo pred objavo uredniško pregledan. Vsi komentarji, primerni za objavo, so objavljeni v roku 24 ur od časa oddaje, ponavadi prej.

Dejavnosti

Novice in kontakt

Videos


Vse vsebine © Lenart Kučić | Avtor | Kontakt