English    


O avtorju

ljk_sajt_malaSem novinar in kolumnist Sobotne priloge Dela. Prej sem kot član gospodarske redakcije nekaj let urejal Delove strani Infoteh. Novinarsko sem se izpopolnjeval na londonskem Guardianu, študijsko pa na londonski univerzi Goldsmiths, kjer sem tudi magistriral.

Raziskovalno se ukvarjam s problematiko medijskega lastništva in medijske politike. V zadnjih desetih letih sem se novinarsko specializiral za spremembe, ki jih prinaša združevanje medijske, telekomunikacijske in informacijske industrije. Zelo me zanima spoznavanje zgodovine tehnoloških revolucij, saj verjamem v McLuhanovo modrost, da je za napovedovanje prihodnosti najprej treba razumeti sedanjost.

Od leta 2014 sem član uredništva revije Fotografija in član sveta zavoda novinarskega portala Pod črto. Leta 2015 smo ustanovili malo mrežo podkastov Marsowci, kjer pripravljam oddaji o branju in fotografiji. Občasno sem sodeloval z revijama Emzin in Revija 2000 ter založbama Krtina in Maska. V študentskih letih smo izdajali in urejali študentski časopis Zofa, več let sem bil član uredništva Medijske preže, leta 2004 pa smo ustanovili center za javno komuniciranje Media Forum, ki trenutno počiva.

 

3 Responses to “O avtorju”

 1. Pipini odprti termini » Okrogla miza: politizacija spleta on October 15th, 2009 at 21:23

  […] Lenart Kučić […]

 2. Igor Grabec on February 20th, 2013 at 19:46

  Pomisleki v zvezi s prispevkom Številkasta slepota

  Svetujem vam, da preverite formulo s katero ste rešili v članku opisano nalogo iz “preprostega srednješolskega matematičnega verjetnostega računa” in jo na primernem mestu javno pojasnite, ker menim, da je navedeni rezultat “bolnih je dobrih 8% žensk s pozitivnim izidom” napačen. Poleg tega vem iz pouka naključnih pojavov, da delajo problemi te vrste študentom različnih smeri naravoslovja in tehnike prcejšnje preglavice, zato vaše izzveni pisanje o sposobnostih zdravnikov precej podcenjujoče.

 3. Franc Mihič on February 13th, 2015 at 13:40

  Čestitam vam za vaše članke v DELU – SP.

Leave a Reply

Komentar bo pred objavo uredniško pregledan. Vsi komentarji, primerni za objavo, so objavljeni v roku 24 ur od časa oddaje, ponavadi prej.

Dejavnosti

Novice in kontakt

Videos

Error type: "Bad Request". Error message: "Bad Request" Domain: "usageLimits". Reason: "keyInvalid".

Did you added your own Google API key? Look at the help.

Check in YouTube if the id PLmPQQxGoOZIo-BdaqRfoIHnGEWFRmMumh belongs to a playlist. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.

Vse vsebine © Lenart Kučić | Avtor | Kontakt