English    


O avtorju

ljk_fotoSem novinar in kolumnist Sobotne priloge Dela. Prej sem kot član gospodarske redakcije nekaj let urejal Delove strani Infoteh. Novinarsko sem se izpopolnjeval na londonskem Guardianu, študijsko pa na londonski univerzi Goldsmiths, kjer sem tudi magistriral.

Raziskovalno se ukvarjam s problematiko medijskega lastništva in medijske politike. V zadnjih desetih letih sem se novinarsko specializiral za spremembe, ki jih prinaša združevanje medijske, telekomunikacijske in informacijske industrije. Zelo me zanima spoznavanje zgodovine tehnoloških revolucij, saj verjamem v McLuhanovo modrost, da je za napovedovanje prihodnosti najprej treba razumeti sedanjost.

Od leta 2014 sem član sveta zavoda novinarskega portala Pod črto. Občasno sem sodeloval z revijami Emzin, Fotografija in Revija 2000 ter založbama Krtina in Maska. V študentskih letih smo izdajali in urejali študentski časopis Zofa, več let sem bil član uredništva Medijske preže, leta 2004 pa smo ustanovili center za javno komuniciranje Media Forum, ki trenutno počiva.

 

 

One Response to “O avtorju”

  1. Pipini odprti termini » Okrogla miza: politizacija spleta on October 15th, 2009 at 21:23

    […] Lenart Kučić […]

Leave a Reply

Komentar bo pred objavo uredniško pregledan. Vsi komentarji, primerni za objavo, so objavljeni v roku 24 ur od časa oddaje, ponavadi prej.

Dejavnosti

Novice in kontakt

Videos


Vse vsebine © Lenart Kučić | Avtor | Kontakt